onsdag 24 november 2010

Snöstorm

Mini´s ankomst
19 November- Bettina, Mattias
20 November- Agneta (farmor)
23 November- Hanna Eriksson
24 November- Eva (Robins farmor)
25 November- Anna Frisell
27 November- Robin
28 November- Helen
30 November-Titti (tjej)
1 December- Malin
2 December- Jenna
3 December- Andreas (tjej, 3800g 51 cm)
4 December- Jenny Rundström, Maddiz
5 December- Therese(pojke, 4100 g 51cm), Linda
6 December- Mamma (mormor)
8 December- Hanna Runesdotter
11 December- Mary

24 November är inte slut ännu men med noll känningar vågar jaf stryka detta datum från listan.

Snöstorm i Gävle idag, och det ska bli värre. Ska komma en hel massa snö, snökanonen kallar de fenomenet som tydligen endast kan inträffa här & i mönsterås tror jag det va. 1998 va det sist och då kom det flera meter snö så alla bilar snöade bort och man fick åka skidor över dem om man skulle kunna ta sig fram. Hoppas inte det blir så mkt vi måste ju till förlossningen haha Man hade helst stannat inne idag men 15:45 ska jag va hos arbetsterapeuten och kolla händerna så en sväng ut blir det allt & robin ska iväg ikväll & kolla på Christan Kjellvander, jag blir hemma. Har inte samma intresse och just nu gör jag inte mer än jag måste.

Sov till 10:30 idag, riktigt skönt. Sen har dagen spenderast me dlite pussel, gossipgirl & betalt räkningar. Sista riktiga lönen för mig imorrn sen blir det föräldrapenning..tjoo...eller inte men det ska nog gå bra.

Mini verkar ha det bra i magen & ger inte minsta teckan på att vilja komma ut.
Idag går vi in i v.40, alltså sista veckan som man räknar. Så alltså 1 vecka har mini på sig innan vi går in på övertid.

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Saker som inte är inköpta som önskas :)
  • Kudde för vagn/vagga
  • Babygym
  • Mobil till spjälsängen
  • Mobil att hänga på hyllan över skötbordet
  • Kläder i större storlekar än 50. Har end. lite & allt är neutralt nu kul när man vet va det blev så man kan ha tjejigt/killigt
  • Bäddset för vagga/vagn & även för spjälsängen
  • Mitt första år bok eller liknande där man kan dokumentera allt som sker i utvecklingen
  • Sug/greppleksaker har inget what so ever

Allt gulligt & pluttigt :) det finns hur mycket som helst men det där va lite som jag kom på iaf. Jag börja rlängta efter att handla bebiskläder igen men vill vänta så jag vet om jag ska köpa tjejigt eller killigt är juh roligt det med finns sååå mkt sött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar