onsdag 12 oktober 2011

Recept från gårdagen

Köttbullar med krämig risoniotto

1. Blanda 500 g nötfärs med 2/3 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 dl mjölk. Rulla till ca: 25 köttbullar
2. Koka upp 2 liter vatten med 2 st tärningar kycklingbuljong.
3. Finhacka 1 röd paprika, 1 gul paprika och 1 rödlök. Tärna 1/2 zuccini.
4. Stek grönsakerna i en rymlig stekpanna och lägg sedan över på ett fat.
5. Lägg ner 250g (3 dl) i buljongen och låt koka i 11 minuter.
6. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och stek köttbullarna på medelbärme.
7. Spara 1 dl av buljonger från risonikoket och häll bort resten av buljongen. Blanda ner grönsakerna och den sparade buljongen, 1/2 msk vitvinsvinäger och 100 g philadelphiaost i risonin. Rör om och låt smälta till den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
8. Strimla 1/2 kruka basilika och strö över vid servering.

Riktigt gott tyckte vi båda så testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar