onsdag 4 augusti 2010

Vecka 24

Blivande föräldrar

118 dagar kvar till BF (beräknad förlossning)
Vecka 24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Som Robin skrev i sin blogg (http://robinpersson84.blogg.se) så kan mini nu överleva utanför magen men med betydande medicinsk hjälp. Nu hoppas vi inte att det ska hända men det känns ämdå skönt att veta. Får bli ett par månaders väntan till.

Idag har det regnat & vart grått hela dagen. Ganska mysigt tycker jag, längtar efter hösten. Dels för att vi dås ka få träffa mini och för att det är så myisigt när man kan tända massa ljusa. Robin jobbar kväll så jag är själv ikväll. Makaroner & korv stog på menyn. Igår kväll fick mini en syssling i flen..en liten Max blev det. Mys!
Efter jobbet imorgon ska vi åka ut till Skutskär för att få träffa Andreas,Therse & nytillskottet Wilson.

Robin är så snäll han fixar & donar med allt och jag får inte ansträga mig i onödan. Han är världens bästa och jag vet inte va djag skulle ta mig till utan honom. Det är så fantastiskt att vi nu ska få vår egna lilla familj, som vi längtar.

Något annar jag längtar efter är Ullared 21 Aug haha det ska bli riktigt kul. Mycket pengar kommer spenderas den närmsta tiden och sprandet gr på hög varv. Vi vet inte om vi kommer kunna åka till Thailand i slutet på Feb men vi lär spara nu så vi inte behöver hosta upp 25 000 i januari till resan och sen alla fickpengar i Februari. det har tagit tid att få robin att förstå framförhållning vad gäller sparande men jag tror han fattar nu då det blir mkt utgifter och inkomsten minskar ganska kraftigt när en ska vara föräldra ledig. Nu kommer vi klara oss bra iaf även om man inte kan luxa och slösa pengar på vad som helst som vi kan nu. Jag är imponerad av alla som är ensamstående föräldrar eller som inte har ett jobb, grymt att fixa det.

Nej nu säger ryggen ifrån & köket måste städas.

1 kommentar:

  1. Vilken fin bild på er! Det är så kul att kunna läsa här när man träffar er så sällan. Ska kolla in Robins blogg också :)

    SvaraRadera