onsdag 6 oktober 2010

Vecka 33



Jag älskar den här bilden som jag tog när vi va hemma sist. Agneta (farmor) har vart så gullig och köpte bärselen babby bjärn active som vi ville ha & här får Robin expert hjälp av Anneli att öva att ta på sig & av sig selen. För att tyngden skulle stämma fick han ha en påse potatis i selen haha så nu är han proffs på det. För mig är det fortfarande en gåta.


Vecka 33 idag inte 32 som min kära sambo skrev http://robinpersson84.blogg.se/ nu vet han att det är v 33 för vi pratade om det igår men han är lite förvirrad bara haha tiden går för fort så man kan lixom inte fatta att det redan är v.33. 55 dagar till beräknad förlossning. Imorgon ska jag till min barnmorska och mäta magen & lyssna på hjärtljud. Hoppas man inte tjockar på sig för mkt men hitills har jag följt kurvan precis. Lilla älsklingen i magen har hicka flera gånger om dagen nu. Tydligen ganska vanligt då lungorna är färdiga & de övar att andas genom att svälja fostervatten som kan ge hicka.

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Jag har beställt hallonbladsthe som ska kunna hjälpa förlossningen att komma igång eller åtminstone hjälpa till efter så att livmodern drar ihop sig snabbare och avslaget minskar. Tänkte köpa i hälsokostbutiken först men läste på att det inte funkar för de är inte 100% hallonblad så fick tips i lite forum så har beställt något super bra nu hoppas jag :) Alltid värt att försöka.

Nu ska jag lägga mig i sänge & kolla in favvo programet Bonde söker fru! Så jäkla bra. Imorrn börjar väl dessutom Robinson?

2 kommentarer:

  1. jag köpte hallonbladste i hälsokostbutiken här i stan. och jävlar vad det hjälpte. men så har ju jag att jämföra från thristan också. kan inte påstå att det hjälpte att få igång förlossningen, men däremot efteråt! drick det massor nu, så vill jag ha en rapport sen. så får jag se om det bara var jag som inbillade mig. ;) har beordrat sanna om samma sak. Hihi. puss

    SvaraRadera
  2. det där med hallonbladste lät ju väldigt intressant. har aldrig hört talas om det faktiskt. skulle du vilja länka till den sida där du köpt ditt :)
    hoppas du och magen får en fin fredag
    Elin

    SvaraRadera