torsdag 23 september 2010

68 days to go


Nu är vi inne i vecka 31 & 68 dagar kvar till beräknad förlossning. Det känns verkligen som det närmar sig. Sparkarna/buffarna blir allt starkare & syns ofta väldigt tydligt. Svårt att koncentrera mig på jobbet ibland när det känns som mi ni försöker ta sig ut genom magen haha I helgen ska vi åka hem till kholm & det är förmodligen sista gången som vi gör det som 2. Sen kommer vi vara 3 :)
Har fått fler bristningar och känner mig riktigt fet.

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Nu är allt klart på försäkringskassan och jag kan börja söka föräldrapenning. Skönt det är en hel del apper som ska in osv.

Imorrn är det löning..mkt trevligt speciellt denna månad. Har betalt räkningarna idag eller lagt in allt så det dras imorgon. Så gör jag alltid vill lixom ha det överstökat med en gång så man har koll på allt sen.

Sitter & kollar på idol & alla stackare som totalt gör bort sig...inte så kontigt kanske med all press och kort om tid för att lära sig allt.

2 kommentarer:

  1. Åå jag vill bara krama och pussa om den där underbara magen.
    Du är så vacker <3

    SvaraRadera